Днес започва лотарията за Зелена карта на САЩ

Има промяна в правилата за програмата DV-2021, съобщават от американското посолство в София

Днес започва лотарията за Зелена карта на САЩ

Снимка: кадър Youtube

Регистрацията в новата Програма за разнообразяване на имигрантския поток (DV-2021) (по-популярна като лотарията за Зелена карта) започва на 2 октомври 2019 г., съобщават от посолството на САЩ в София.

Тази година периодът на регистриране започва на 2 октомври и завършва на 5 ноември. Инструкциите за участие в програмата са публикувани в сайта на посолството.

Има промяна в правилата за програмата DV-2021, уточняват от посолството. Във всеки електронен формуляр трябва да се включи номер, страна на издаване и дата на изтичане на валиден паспорт на основния кандидат. Това изискване важи само за основния кандидат, но не и за членовете на семейството. 

Няма никакви такси за регистрация в лотарията. Затова от посолството предупреждават хората, които кандидатстват, да не изпращат пари на хора, които искат някакви такси по телефона или чрез имейли, за да помогнат за участие в програмата. 

Всяка година 55 000 души от целия свят имигрират в Съединените щати въз основа на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, казват още от дипломатическата мисия.
Коментари: 0