Няма път до 250 туристически атракции у нас

За 411 други няма установена или доказана собственост

Няма път до 250 туристически атракции у нас
3692 ~ 1 мин. четене
В момента се създава единна система, която да обедини всички атракции на територията на страната. Вече 160 общини са изпратили своята информация, от която става ясно, че само на тяхната територия има 2240 броя туристически атракции, но до 250 от тях нямат инфраструктурен достъп, а за 411 други няма установена или доказана собственост. Това заяви министърът на транспорта Николина Ангелкова на пресконференция.

"Ще се опитаме да наложим такса на всички туристически обекти, която да отива за социализацията на дадения обект. Стартирали сме етапа по изясняване на статута на националните курорти и до края на март работната група трябва да представи резултати", обясни Ангелкова, цитирана от Kmeta.bg.

Тя разясни още, че след 10 дни ще бъдат представени графичните изображения на логото на страната и Министерство на туризма няма да даде нито лев за логото. Около проекта е направено изследване, според което 93% от българите възприемат България като роза, 83% - като море и 73% - като минерални извори. Резултатите сред допитването сред чужденци са съвсем различни 49% виждат България като море, 39% - като слънце и 30% - като роза.

Ангелкова добави, че Българската изложба "Епопея на тракийските царе" , която ще бъде открита през април в Лувъра, ще бъде рекламирана с пана в парижкото метро, както и в местните телевизии и вестници.

До края на седмицата се очаква министерството да се настани на ул. "Съборна" 1, обяви министърът на туризма.


Подкрепи Economic.bg