Догодина руснаците ще почиват в България, вместо в Турция

Основната причина е приликата с южната ни съседка

Догодина руснаците ще почиват в България, вместо в Турция

След свалянето на руски самолет от Турция и напрегнатите отношения между двете държави туроператори прогнозират, че през 2016 г. руските туристи ще предпочетат да почиват в родината си или в България, която им прилича на Турция, съобщи ТАСС.

„Чакаме ясни инструкции от Ростуризъм. Ако полетите за Турция бъдат забранени, а самолетните връзки с Египет не бъдат възстановени, приоритетни направления за летните почивки ще станат несъмнено руските курорти – Краснодарският край и Крим. Те ще могат да приемат 1,5-2 млн. души. 

Друго направление може да стане България, която много прилича на Турция”, казва пред агенцията изпълнителният директор на Уралската асоциация на туризма Михаил Малцев. Той добавя, че се водят преговори и с Гърция.

Добри перспективи за привличане на повече руски туристи имат също Испания, Италия, Хърватия и Черна гора. „Разбира се, почивката в Испания и Италия е по-скъпа, но там има добри предложения за „исторически туризъм”, казва Малцев. 

Според него главният минус на тези направления е, че са сезонни. „Предложения за почивки през цялата година предлагат държавите от Югоизточна Азия, но дотам е много скъпо да се лети,” обяснява той.

По данни на Ростуризъм сега в Турция има не повече от 10 хиляди руснаци.

Коментари: 0