„Докато капитанът е в Брюксел, бунт на кораба“

Бойко Борисов, премиер на България

„Докато капитанът е в Брюксел, бунт на кораба“

Снимка: Стоян Йотов

240 ~ 2 мин. четене

„Докато капитанът е в Брюксел, бунт на кораба.” С тези думи премиерът Бойко Борисов определи искането на парламентарната група на ГЕРБ да обясни докога ДСБ ще участват във властта.

„Ще отида, щом ме викат, аз съм дисциплиниран”, добави Борисов.

„Ние нямаме споразумение с ДСБ, имаме споразумение с Реформаторския блок и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинет и министри, както и до управлението на кабинета, го правя аз. Така че предполагам хората от ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на реформаторите, които не излизат от РБ, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта”, добави министър-председателят.

По думите му Борисов никога не е делил хората на кой от коя партия е в управлението. „Всички са добри министри и си изпълняват ангажиментите. Ако искат да стоят и да работят, да работят”, допълни премиерът, цитиран от bTV.

Въпреки това той определи като неморално „да даваш акъл като опозиционер и в същото време да имаш толкова много кадри на възлови места”.

„Като се срещна с ПГ на ГЕРБ ще видя какво очакват, но за съжаление тази двояка позиция на реформаторите пречи на кабинета”, заяви министър-председателят.

По повод министрите на ДСБ Петър Москов и Николай Ненчев, Борисов каза, че реформата на здравния министър ще стигне до край. По повод военния министър, премиерът отговори така: „Защо когато министър на ГЕРБ спре поръчки има коментари, а когато Ненчев го прави такива не е имало. Мери се с двоен аршин”.

„Министър Ненчев работи много добре, всичко с мен коментира. И Ненчев, и Москов са министри, които са ми предложени от Реформаторския блок, никой не ги е делил”, категоричен е премиерът.

„Петър Москов не е от ГЕРБ, аз го искам, но той си е от ДСБ. Съдбата ни събра да работим заедно и се справя добре”, допълни Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg