Доларът върна част от загубените позиции

Добрите новини последваха и американските капиталови пазари, които успешно финишираха на зелена територия

Доларът върна част от загубените позиции
736 ~ 2 мин. четене
Щатският долар успя да възвърне част от изгубените си позиции спрямо останалите основни валути. Публикуваните през деня икономически данни оказаха благоприятно влияние върху „зелените пари“ и възвърнаха оптимизма в инвеститорите. Седмичните молби за помощи при безработица в САЩ реализираха ръст от 232 хил. , което е с 8 хил. по-малко от очакваните 240 хил. Това засили стабилността на трудовия пазар в страната.  Така основната валутна двойка записа нива от 1.1102 и понижение от половин процент. На този фон валутите, считани за убежища отбелязаха понижение. USD/JPY затвори с ръст от 0.60% и нива от 111.48.

Добрите новини последваха и американските капиталови пазари, които успешно финишираха на зелена територия. След като предния ден Dow Jones отчете най-голямото понижение за 2017 г. от 370 пункта, в сряда сините чипове успяха да преодолеят тази загуба и излязоха на зелена територия, достигайки до 20 663 пункта. Най-големият губещ се оказа технологичната компания Cisco, която обяви своите планове за преструктуриране. Cisco планира да съкрати 7% от работната си ръка. Това доведе до силно понижение от над 7% от стойността на акциите, като в края на деня една акция се разменяше за 31.37 долара.
На фона на по-силния щатски долар, златото отбеляза спад от 1.10%, търгувайки се под бариерата от 1 250 долара за тройунция.

Изявление - Питър Прат

След публикуването на данните от текущата сметка на еврозоната по-рано през деня, в 12:00 часа българско време главният икономист на Европейската централна Банка- Питър Прат ще направи изявление. Възможно е да се наблюдава известна волатилност при валутните двойки включващи евро.

Apple

На седмичната графика се забелязва образуването на възходящ ценови канал на търговия при технологичния гигант Apple. Възможно е ценовото движение да се оттласне от горната линия на канала и да поеме към низходяща посока. Влизането в къса позиция  е оправдано при нива от малко под 150 долара за акция, тогава ще бъде налично потвърждение за бъдещото поевтиняване. Допълнителна подкрепа за направения анализ получаваме от осцилатор RSI, който се намира в свръхкупена територия.

EUR/USD

През последните няколко седмици се наблюдава оформянето на възходящ ценови канал. При нива от малко под 1.1200 се наблюдава образуването на съпротива, което сигнализира за възможно понижение. Влизането в къса позиция е разумно да бъде съпроводено с лимит около 1.1000, където е позиционирана 50-периодната ЕМА и където се очаква да бъде срещната първо ниво на подкрепа. В допълнение, осцилатор RSI излиза от свръхкупената територия, потвърждавайки нашите очаквания.

Мед

Формирането на низходящ ценови канал сигнализира за бъещо понижение и достигане до около нива от 240, където може да бъде усетена първата подкрепа. Влизането в къса позиция е препоръчително, след като медта се оттласне от горната линия на канала, което отговаря на 257.  В допълнение забелязваме, че 50-дневната ЕМА е позиционирана над ценовото текущото движение.

US30

След няколко неуспешни опита за задържане над 21000, основният американски индекс отбелязва известно понижение. Голямата червена свещ сигнализира за превес на биковете над мечките и ново поевтиняване. Политическата несигурност в САЩ допълнително тласка US30 към нови дъна. Влизането в къса позиция е разумно да бъде след преодоляването на 20500, като първо ниво на подкрепа приемаме 200-дневната ЕМА.
Коментари: 0