Допълнителни разходи за ведомства само с оставка на министъра

Премиерът апелира за по-строга финансова дисциплина

Допълнителни разходи за ведомства само с оставка на министъра

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е подканил членовете на кабинета да затегнат финансовата дисциплина и е предупредил, че исканията за допълнителни средства ще бъдат съпровождани с оставка на съответния министър. 

"Категорично ви заявявам, че допълнителни разходи ще одобрявам и подписвам само с паралелно подписана оставка на министъра, който ги иска", е заявил министър-председателят след днешното заседание на Министерски съвет.

"Обръщам се към всеки един от вас с молба да обърнете сериозно внимание на финансовата дисциплина в ръководените от вас ресорни министерства. Това, което ми докладва финансовият министър, не изглежда никак добре - заложеното в бюджета съкращаване на разходите в министерствата не се изпълнява от много от вас. Въпреки усилията, които полагаме да съберем повече пари, както забелязвате, разходите, които ни се налага да правим, за да поправим грешките на експеримента Орешарски, са повече от приходите, които събираме в последните месеци", коментира Борисов.

Той категорично заявява, че допълнителни разходи ще одобрява и подписва само с паралелно подписана оставка на министъра, който ги иска.
Коментари: 0