„Дунарит“ ще продължи да изнася продукция

Изграждането на Sofia Tech Park върви по план

„Дунарит“ ще продължи да изнася продукция

Снимка: БГНЕС

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

„След като съдът е спрял решението за отнемане на лиценза на "Дунарит", предприятието може да продължи да работи и да изнася продукцията си до окончателното произнасяне на съда. Министерство на икономиката не е страна по този казус.“ Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в отговор на журналистически въпрос дали институцията ще обжалва решението на софийския Административен съд, с което се отхвърля отнемането на лиценза на "Дунарит".

Преди седмица стана ясно, че Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост, съгласувано с ДАНС, е взел решение за отнемане лиценза на предприятието.

Лукарски коментира и дали ще се спазят сроковете за строителството на Sofia Tech Park и дали няма да загубим европейското финансиране "Следим внимателно ситуацията около Sofia Tech Park. Всички проектни и монтажно-строителни дейности се движат по график и се очаква да приключат в предварително установения срок – през ноември 2015 г. Нямаме причини да се съмняваме, че това няма да се случи", каза министърът. За Sofia Tech Park не са налагани никакви финансови корекции и от икономическото ведомство смятат, че няма да има такива.

Коментари: 0