Двама българи ще обучават IT специалисти в Microsoft University Norway

Маргарита Наумова и Иван Донев ще подготвят участниците за сертификация в областта на Microsoft Data Platform BI и Advanced Analytics

Двама българи ще обучават IT специалисти в Microsoft University Norway
1820 ~ 2 мин. четене

Двама български експерти ще обучават IT специалисти в Microsoft University Norway (MSU). Това е образователната програма, инициирана в отговор на огромното търсене на Майкрософт компетенции и недостига на квалифицирани кадри в непрекъснато разширяващия се пазар на информационните технологии.

Тази година специалистите Маргарита Наумова и Иван Донев ще водят две групи от общо 17 човека. Миналата година за първи път от България като лектор в курса в Норвегия се включи само Маргарита Наумова.

Курсът на MSU продължава шест седмици и включва интензивно обучение и сертифициране на специалисти, които непосредствено след завършването на университета да имат компетенцията, необходима за работа в компании партньори на Microsoft Norway. Програмата дава не само възможност за работа в една истински динамична индустрия, но и уникален опит, който ще бъде търсен в дългосрочен план.

Инструктори от цял свят ще подготвят участниците за сертификация в областта на Microsoft Data Platform BI и Advanced Analytics, ще разработват за тях практически сценарий.

„За нас е голяма чест да подготвим и проведем програмата за BI Advanced Analytics в тазгодишното издание на MSU. Успехът ни от миналата година създаде атмосфера на доверие в норвежките ни партньори и те без колебание повериха тази задача на нашия екип отново и в по-голям мащаб. Предизвикателствата са много и програмата е тежка, но дисциплината и мотивацията на норвежките студенти са впечетляващи. Удоволствие е да виждаш израстването им пред очите си и да станеш част от тяхната професионална кариера.” – Маргарита Наумова.

Тя е основател на Инспирит и SQL Master Academy, добре познат експерт в областта на SQL Server. Наумова ще има честта да бъде част от лекторския екип на MSU за втора поредна година, след като през 2017-та пожъна невероятен успех и резултат със успешно завършили и сертифицирани 10 от 12 специалисти.

„Предизвикателно, отговорно, натоварващо и награждаващо – това е MSU за мен тази година. За пръв път имам честта да съм част от екипа лектори в програмата и преди да започне, не подозирах какво точно следва. Енергията, мотивацията, желанието и разнообразният профил на студентите е нещо, с което досега лично не съм се сблъсквал в дългогодишния си опит на консултант и трейнър. Не е лесно нито за студентите, нито за нас, но заедно се учим, заедно напредваме и постоянно ги виждам как попиват нови знания и стават все по-запалени по технологията. Именно това е най-зареждащото в тази програма“ – Иван Донев.

Той е част от консултантския екип на Инсирит и лектор в SQL Master Academy. Донев ще участва за първа година в MSU, като ще поеме обучението на едната от групите.

Подкрепи Economic.bg