Двама души са задържани за сваления руски самолет

Руската Федералната служба за сигурност потвърди, че бомба е причината за катастрофата

Двама души са задържани за сваления руски самолет

Двама служители на летище Шарм ел Шейх са задържани от египетските власти във връзка със свалянето на руския самолет на 31 октомври, който се разби в централната част на египетския Синайски полуостров. При катастрофата загинаха всички 220 пътници на борда. 

"Общо са задържани седемнадесет души, двама от тях са заподозрени в подпомагане на планирането на качването на бомбата в самолета на летище Шарм ел Шейх," каза един от служителите. Засега не е ясно каква роля са имали служителите на летището.

Руската Федералната служба за сигурност днес съобщи, че бомба е свалила пътническия самолет „Еърбъс”, присъединявайки се към Великобритания и САЩ в подкрепа на това заключение.

Египет все още не е потвърдил информацията, че бомба е бил причината за катастрофата, като властите коментираха, че искат да изчакат, докато всички разследвания са готови.

Заради самолетната катастрофа много полети от и до Шарм ел Шейх са спрени и има опасения, че туристическата индустрия в Египет ще изгуби около 7 млрд. долара годишно. Туризмът все още е стълб на икономиката в страната, въпреки че спадна рязко през последните години, ще бъде допълнително опустошена. 

Коментари: 0