Две наши ИТ компании в топ 20 на най-развиващите се в региона

\"Империя онлайн\" и \"Булпрос\" намират място в списъка на Deloitte Fast 50

Две наши ИТ компании в топ 20 на най-развиващите се в региона
356 ~ 1 мин. четене

ИТ компаниите „Империя онлайн“ и „Булпрос“ се наредиха в топ 20 на най-бързорастящите IT фирми в Централна и Източна Европа в класацията на Deloitte Fast 50.

Списъкът класира подрежда технологичните дружества с най-голям растеж на приходите за последните пет години. Основните критерии, които трябва да покрият фирмите, са да бъдат регистрирани преди този период и да отчитат годишни постъпления не по-малко от 50 хил. евро.

„Булпрос“ заема 12-о място в основното подреждане, а „Империя онлайн“ се нарежда на 14-а позиция. За последните пет години „Булпрос“ отчита 746% ръст на приходите, пише „Капитал“. Компанията е специализирана в софтуерен и IT аутсорсинг, а през октомври успя да привлече нови инвеститори в лицето на инвестиционния фонд Black Peak Capital и частно лице от Германия.

„Империя онлайн“ е разработчик на едноименната компютърна онлайн игра. За последните пет години компанията отчита 592% ръст на приходите си.

Данните за участие в класацията на Deloitte са подават от самите компании, а ръстовете през годините се изчисляват в местна валута. Кандиатите трябва да предлагат технологични решения или продукти в сферите на софтуер, хардуер, комуникации, медии, екологични технологии и естествени науки.

Лидер в тазгодишното издание на Deloitte Fast 50 е чешката компания Simplity с ръст 1971% за последните пет години. Фирмата се занимава с консултантска дейност в технологичната сфера и в обработването и съхраняването на данни и бизнес разузнаване. Втора е полската SkyCash с ръст от 4555%, следвана от миналогодишния победител Szallas.hu, който отчита ръст от 1209% на приходите си за последните пет години. 

Подкрепи Economic.bg