Джамбазки: Пакет \"Мобилност\" ще принуди близо 450 хил. българи да емигрират

Около 150 хил. човека са заети в транспортния бранш у нас, а промените ще ги накарат да емигрират заедно със семействата си

Джамбазки: Пакет \
Българите, които са пряко заети в транспортния бизнес, са около 150 000 души. Тези хора заработват за себе си около 4000 лв., с които пазаруват, въртят българската икономика - 17% от БВП. Ако бъдат приети промените в пакета „Мобилност“ те, заедно със семействата си, близо 450 хил. души ще трябва да емигрират от страната, за да работят в западни фирми. Това коментира в сутрешния блок на БНТ евродепутатът Ангел Джамбазки по повод предложенията за промени в пакет "Мобилност".

Предложенията в пакета "Макрон" са антиевропейски. Техните предложения противоречат на тяхната си логика“, смята евродепутатът.„Битката сега е на център-периферия, има глад за шофьори в цяла Европа. Не може на 4 седмици задължително да пращаш шофьорите в дома им. Измислиха и другата глупост - да връщат камионите на 4 седмици, без шофьора. Но как ще се върне сам?“, уточни той.

Припомняме, че на 10 януари е обявен протест на българския транспортен бранш пред Европейския парламент в Брюксел, в който ще се присъедини и министърът на транспорта Росен Желязков. На тази дата е гласуването на промените в пакета „Макрон“, които според България са дискриминиращи и целят фалирането на източноеропейските компании. 

„Ако някой иска да ви привлече, ще трябва да предложи по-големи заплати. Но те не искат да дават по-високи възнаграждения,  а искат да фалират източните предприемачи и да вземат работната ръка“, коментира Джамбазки. На пресконференция в петък той заяви, че е натоварен със задачата да координира протеста в Брюксел, в който ще се включат и представители на други засегнати страни.
Коментари: 0