eMAG навлиза в Гърция

Гръцките стоки в платформата ще се продават и на румънския пазар

eMAG навлиза в Гърция

Снимка: Twenty20

1648 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Най-големият румънски онлайн търговец на дребно eMAG навлиза на гръцкия пазар. Плановете са онлайн магазинът в страната да заработи от март 2022 г. Компанията вече търси заинтересовани гръцки търговци за своя marketplace, като очакванията са местните стоки да се продават и на румънския пазар, информира румънското издание Profit.ro.

Гръцки медии посочват, че обемът на местния износ нарежда Румъния на десето място сред основните експортни дестинации на южната ни съседка. Предвижда се събирателният център на стоките да бъде в Солун.

Подобна операция по търсене на търговци е започнала и в най-голямата европейска икономика – Германия. Разширяването на компанията към нови пазари бе сред приоритетите ѝ, както и наемането на 2000 души в следващите няколко години. В момента eMAG разполага с мрежа от 30 физически магазина в Румъния, Унгария и България. У нас те са два, като вторият бе отворен миналия месец.

Групата eMAG има в портфолиото си марката eMAG, онлайн модния търговец на дребно Fashion Days, магазина, специализиран в IT и електронни продукти PC Garage, румънската компания за бързи куриери Sameday Delivery, сервиза Depanero, маркетинговата агенция Conversion Marketing, платформата за доставка на храна tazz и софтуерна компания Zitec.Подкрепи Economic.bg