Екоминистърът официално започна преговори за концесията на Банско

Днес обаче беше уточнена само рамката, в която ще се проведат разговорите

Екоминистърът официално започна преговори за концесията на Банско

Екоминистърът Нено Димов се срещна с изпълнителния директор на фирмата концесионер на Банско„Юлен“ АД Мая Христоскова. Те уточниха рамката, в която ще се проведат разговорите за концесионния договор на дружеството за „Ски зона с център Банско“.

Срещата се състоя днес само няколко дни, след като правителството възложи на министъра да проведе преговори с „Юлен“ АД. Според решението, спазвайки закона Димов трябва да обсъди изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия върху защитена територия, изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин”, община Банско, област Благоевград, за изграждане и експлоатация на „Ски зона с център град Банско“.

Правителството възложи при преговорите министърът да се съобрази с предложенията на Главния прокурор Сотир Цацаров, които обаче Димов каза, че не може да изпълни, тъй като в концесионния договор на ски зоната в Банско не е определена конкретна територия.

„От една страна не можем да дадем толкова голяма площ, каквато е цитирана в договора, от друга страна трябва да се създаде нов договор, от трета не искаме да закриваме курорта Банско”, казва Димов.

Според министъра трябва да се намери разумно решение на този безпорядък, който е създаден през 2001 г.

Коментари: 0