Експерти смятат, че новите модели iPhone ще са по-евтини

Според анализатори от TredForce, Apple трябва да промени ценовата си стратегия заради китайската конкуренция

Експерти смятат, че новите модели iPhone ще са по-евтини

Новите модели на iPhone, които американската корпорация Apple ще представи тази есен, ще струват по-малко от моделите от предишното поколение, смятат анализаторите на TrendForce. Това става ясно от проучване, публикувано на уеб сайта на изследователската фирма.

Според експертите и трите модела, които Apple ще покаже през есента, ще поддържат лицево разпознаване (Face ID) и поне един от тях ще бъде оборудван с Apple Pencil (стилус, чрез който да се пише, а вероятно да се извършват и други функции).

Двата премиум модела – 5.8- и 6.5-инчовият iPhone, ще има първокласен AMOLED дисплей, докато бюджетният 6.1-инчов вариант ще е с LCD.

Най-евтиният смартфон на марката, за който се предполага, че на практика ще е вторият от серията SE, ще струва между 699-749 долара, смятат от TrendForce.

Цената на премиум версията с размер на екрана от 5.8 инча, който се явява наследник на iPhone X, ще варира в диапазона от 899-949 долара. За сравнение първият модел от серията се продаваше най-малко за по 999 долара.

6.5-инчовият iPhone, който ще е насочен към бизнес потребителите, видимо идва със супер широк екран. Той ще бъде оборудван и с Dual-SIM, но тази му версия ще е достъпна само за някои региони. Неговата цена ще стартира от 999 долара.

Според TrendForce, Apple ще бъде принудена да промени ценовата си стратегия под влияние на конкуренцията с китайските марки, които активно разширяват своя пазарен дял, предлагайки високотехнологични модели на достъпни цени.

Коментари: 0