Електрическа количка за деца с увреждания и интелигентни метео станции с награди за стартиращи предприемачи

Те получават финансиране от 20 000 лева

Електрическа количка за деца с увреждания и интелигентни метео станции с награди за стартиращи предприемачи
412 ~ 2 мин. четене
Предизвикателството за стартиращи предприемачи Rinker's Challenge #4завърши. В конкурса на Център Ринкър към Фондация BCause се включиха 111 кандидати, 14 спечелиха място в обучителната програма, a 13 екипа достигнаха финала.

Вчера, на 25 януари, финалистите представиха своите бизнес планове пред журито. В много оспорвана конкуренция, бяха избрани два бизнес проекта: Електрическа количка за деца с увреждания – JEDI, разработка на инженер Божидар Димитров, и Meteo.Rocks - интелигентни метео станции, разработка на съдружниците Димитър Митев, Стоян Георгиев и Симеон Найденов.

Двата проекта получават безвъзмездно финансиране от по 20 000 лева и едногодишна помощ от експерти.

Божидар Димитров е много талантлив инженер. Той решава да помогне на Радо, като създава специална електрическа количка за него, която не само му позволява да се придвижва, но и да бъде активен участник в игрите с децата. Помагайки на Радо, Божидар осъзнава, че със своето изобретение JEDI  може да достигне и да помогне и на много други хора в подобно положение.За да знаем какво е времето във всеки един момент, Meteo.Rocks - Стоян Георгиев, Симеон Найденов и Димитър Митев - разработват собствени метео станции, които далеч надминават конвенционалните методи за следене и прогнозиране на времето. Тяхната цел е скоро да има мрежа от интелигентни метео станции с ясни и верни прогнози.4 от 13-те проекта, участващи в конкурса, Rinker`s Challenge #4, бяха селектирани след специална подготвителна лятна предприемаческа академия с подкрепата на Филип Морис България, като част от програмата „Забавно лято, грижовна есен" за подпомагане на общностите в тютюнопроизводителни региони в страната. Филип Морис България връчи поощрителни награди за стартово финансиране от 5000 лв. на „HooligentsClub" школа за рицари-бунтари  на Тодор Панчев, „PetAt Home" - хотел за домашни любимци" на Божидар Ангелов от Силистра, „Кикакейкс"- пекарна за сладкиши с домашен вкус и атмосфера, разработена от Кирила Стайкова от Кърджали и „Перспектива живот" – мобилен кабинет за лазерна и кинезитерапия на Доника Баракова и Лилия Маникатова от Гоце Делчев. Те получиха по 5000 лева, с които да стартират своите бизнес проекти.Коментари: 0