Eleven с 8 нови инвестиции в български технологични компании

Продуктите им са насочени към международните пазари

Eleven с 8 нови инвестиции в български технологични компании

Българският фонд за рисков капитал Eleven Ventures обяви, новите си осем инвестиции в български технологични компании. Това са първите инвестиции на втория изцяло частен фонд за дялово инвестиране на Eleven.

Вторият фонд

В началото на 2018 година екипът на Eleven Ventures обяви, че ще инвестира нови 6 млн. евро в български и регионални технологични стартъп компании. Новият фонд на Eleven е съставен изцяло от частни инвеститори - успешни предприемачи и професионалисти с дългогодишен опит в бизнеса.

През февруари от фонда обявиха, че ще разглеждат проекти за инвестиране целогодишно в рамките на следващите три години.

Финансираните компании, от друга страна, вече не влизат във фиксирана акселераторска програма с ограничена продължителност, вместо това получават достъп до инфраструктура от знание, капитал, световни партньорства и сплотена общност от предприемачи, ментори и инвеститори близки до Eleven. На база индивидуалните нужди, които всяка компания има, тази инфраструктура мобилизира необходимите ресурси в правилния за нейното развитие момент.

Новите осем

През последните няколко месеца екипът на Eleven се среща с над 200 технологични стартъп компании от България и региона, за да достигне до първите осем инвестиции от новия си фонд.

“Стартъп средата в България се развива положително. Предприемачите, които срещаме са все по-опитни и напреднали. Вече има много примери за успешни и не до толкова успешни практики при развитието на една компания, които основателите споделят помежду си и учат един от друг. Благодарение на това, фокусът на компаниите се насочва повече към техните клиенти и респективните им нужди, което спомага правилното развитие на продукта”, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven.

Новите осем стартъпа в портфолиото на Eleven са базирани в България, а продуктите им са насочени към международни пазари. Екипите им съчетават професионалисти с дълбоко познание в съответната индустрия, бизнеса и технологиите, което ги прави силно конкурентни.

“Целта ни е да превърнем всички предприемачи, в които инвестираме, в местни герои, които да изградят възможно най-бързо и най-ефективно успешен бизнес”, споделя Васил Терзиев, партньор в Eleven. “Считаме, че помощта на нашата мрежа от ментори и инвеститори и споделения опит от над 150 стартиращи компании, които са минали през ръцете ни, ще им осигури необходимото "рамо" отвъд самото финансиране за да постигнат амбициозните си цели”, допълва третият партньор в Eleven, Ивайло Симов.

Размерът на инвестициите се запазва в рамките на първоначално обявените от 100 000 до 300 000 евро във всяка компания.

Информация за стартъп компаниите по азбучен ред:

BeeSmart Technologies - Bee Smart Technologies дигитализира пчеларството посредством технологията на Интернет на нещата (Internet of Things). Мисията на компанията е да даде възможност на пчеларите да разбират пчелите си по-добре благодарение на новите технологии, агрегиращи данни. Te помагат на пчеларите да гледат по-здрави пчели, да оптимизират операциите си и да намалят загубите си по устойчив начин. (https://beesmarttechnologies.com/)

Colibra - Colibra е нов тип застрахователна компания, целяща да демократизира и децентрализира застрахователната индустрия. Colibra разработва краудсорсинг платформа върху блокчейн, която да премахва конфликта на интереси между клиент и застраховател при обработката на застрахователни искове. (https://colibra.io/)

eBag.bg - eBag.bg е онлайн супермаркет, който доставя хранителни стоки до над 12,000 домакинства в София. Онлайн магазинът предлага разнообразие от над 11,000 продукта и нови промоции всяка седмица. В момента компанията реализира повече от 250 доставки в София всеки ден. (https://www.ebag.bg/)

Gtmhub - Gtmhub е най-интуитивната система в света за управление на фирмени и лични цели по OKR методологията, която е начинът на Google, LinkedIn и редица други за създаване и развитие на структурата в компаниите. (https://gtmhub.com/)

Havelock - Havelock подпомага продуктовите мениджъри в модната индустрия да управляват проактивно производството на дрехи и да гарантират доставката им на време. (https://www.havelock.bg/)

NitroPack - NitroPack подобрява Google PageSpeed резултата и прави сайта ви по-бърз. Интегратирацията с инструмента Google PSI, позволява на софтуера да анализира и оптимизира ресурсите на уебсайта ви, така че неговите страници винаги да се зареждат бързо. (https://bit.ly/2TKHTPL)

Noble - Noble е платформа за подбор на персонал, която стъпва върху силата на личните препоръки в комбинация с най-добрите и съвременни employer branding практики, за да направи намирането на топ кадри възможно за по-малко от седмица. (https://nobletech.io/)

SMSBump - SMSBump е платформа за смс маркетинг и автоматизации за електронни магазини, която увеличава продажбите, намалява изоставени колички и увеличава доживотната стойност на клиентите. (https://smsbump.com/)

Коментари: 0