Емил Димитров е приел поста, за да не падне правителството

Очевидно ще трябва да се плати много висока цена и ще трябва да я платя аз, каза той

Емил Димитров е приел поста, за да не падне правителството

Предложението на ГЕРБ и "Патриотите" за нов министър на околната среда и водите - Емил Димитров-Ревизоро, е приел номинацията, за да не падне правителството. На журналистически въпрос, по време на заседанието на Комисията за борба със сивата икономика: "Защо се съгласихте да поемете поста?", той отговаря: „Ако искате предсрочни избори, правете ги, за не съм…".

След това, на уточняващ въпрос на журналистите, дали неговият избор е вариантът да няма предсрочни избори, той отговаря: „Аз нищо не казвам. Просто казвам, че ако искаме да има напрежение между малкия и големия коалиционен партньор, можем да го създаваме. Аз лично не съм да се създава напрежение“.

„Очевидно ще трябва да се плати много висока цена, очевидно всички са решили, че аз трябва да я платя, не изгарям от желание, но ако някаква работа трябва да се свърши, ще я свърша“, каза той.

Димитров категорично отказа да коментира какви биха били бъдещите му действия, ако бъде избран за поста. „Аз още не съм избран, вие ме питате какво мисля, какво не мисля“, обясни той и добави, че трябва да се запознае със ситуацията в Перник, за да даде коментар. „Имаме много важни проблеми в Перник“, допълва Димитров.

„Аз не съм избран за министър, само съм предложен. Искате отговори, които сега не мога да дам“, отново каза той.

"Първата работа е да се разбера с жена си, след това да си приключа всички сметки, да ги подаря на децата, за да не дойде утре и някой, ако има нещо останало да му го вземат“, каза още евентуалният бъдещ министър на околната среда.

„Той е фигура, която ще се справи, а ресорът е тежък и ни трябва такъв човек“, коментира кандидатурата му министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му от кризата в Перник ще излязат само добри решения.

„В момента основен приоритет е осигуряване на вода в Перник и до дни ще представим решението“, заключи Караниколов.

Коментари: 0