Енергетика и европейски банков надзор ще са темите на конференцията на Кофас

Годишното събитие за управление на риска ще се проведе за трети пореден път

Енергетика и европейски банков надзор ще са темите на конференцията на Кофас

Кофас ще проведе за трети път годишната си конференция по управление на риска, която се очаква отново да събере много влиятелни представители на управлението и бизнеса и да даде полезни решения за устойчивост и растеж. Конференцията ще е на тема „Секторни и регионални рискове и създаване на финансова стабилност” и ще се състои на 23 април 2015 г. в София. Партньори на събитието са Банка ДСК и AES.

Презентациите и дискусиите ще са свързани основно с управлението на риска в условия на волатилен енергиен пазар и бъдещето на европейския банков надзор в страната ни – въпроси, които влияят много върху бизнеса в момента. Специални лектори ще бъдат Мартин Раухенвалд, партньор финансови услуги във финансовата група Oliver Wyman, Божидар Лукарски, министър на икономиката на България и Катаржина Комповска, Главен изпълнителен директор на Кофас за Централна и Източна Европа. Главният икономист на Кофас за региона Грегорж Шилевич ще направи традиционния преглед на страновите и секторни рискове, който дава полезни данни за износителите.

Традиционната вече конференция на Кофас по управление на риска се утвърди като форум, на който се дават полезни решения и актуално ноу-хау от авторитетни представители на управлението и бизнеса. Тя е част от мрежата глобални риск конференции на Кофас по света, които се реализират от 20 години насам в над 20 страни. 

Обсъжданите теми са съществени за развитието на икономиките – роля на финансовите институции, икономическа криза и перспективи за растеж, глобални икономически тенденции, експортни стратегии, развиващи се страни, иновации, здравеопазване и образование и други. Лектори са били редица влиятелни личности, сред които Кристин Лагард, Ерхард Бусек, Паскал Лами, Нуриел Рубини, Жан-Клод Трише.

Конференцията ще се проведе с медийното партньорство на телевизия Bulgaria on air, списанията Мениджър, сп. Икономика, Твоят бизнес, вестник Банкеръ, онлайн медиите investor.bg, expert.bg и money.bg и изданието Предприемач.

Коментари: 0