„Енерго-Про” и община Кубрат се споразумяха в последния момент

До края на 2019 г. ще бъдат изплатени натрупаните задължения в размер на 3.2 млн. лв.

„Енерго-Про” и община Кубрат се споразумяха в последния момент

Снимка: Economic.bg

„Енерго-Про” и община Кубрат се споразумяха днес за погасяване на дълга на ВиК „Меден кладенец” до края на 2019 г. Задължението на водоснабдителното дружество за консумирана електроенергия е в размер на 3.2 млн. лв. като изплащането им е разсрочено за една година. Споразумението идва в последния момент, тъй като преди дни от електроенергийното дружество заявиха, че ако до сряда няма развитие в преговорите ще последва преустановяване на доставките на електричество до всички обекти на ВиК компанията.

С подписаното споразумение, както настояваха от „Енерго-про”, общината става гарант по дълга и се ангажира той да бъде погасен до края другата година. Електроснабдителната компания прекрати процедурата за прекъсването на електрозахранването на водоснабдителните съоръжения на ВиК дружеството.

Припомняме, че преди дни „Енерго-Про“ спрял електрозахранването в административната сграда на „Меден кладенец” заради натрупаният задължения. Тогава председателят на Управителния съвет на „Енерго-Про“ Ангел Ангелов каза, че се водят преговори, които трябва да имат резултат до сряда иначе ще последва преустановяване на доставките на електричество до всички обекти на ВиК дружеството.

През миналата седмица „Енерго-Про“ предложи на община Кубрат споразумение за разсрочване на дълга и намаление на натрупаните лихви.

„Причината за натрупаните задължения са лошата събираемост и лошият мениджмънт“, обясни още Ангелов.

Коментари: 0