Ердоган „не може да забрави“ за грубото писмо на Тръмп

Ердоган каза, че Турция ще „направи това, което е необходимо“ по отношение на писмото „когато дойде време“

Ердоган „не може да забрави“ за грубото писмо на Тръмп

Снимка: БТА

Турският президент заяви, че страната му "не може да забрави" грубо написаното писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп за турската военна офанзива в Сирия. Но той каза, че взаимната "любов и уважение" между двамата лидери му пречи да го включи в дневния ред на Турция.

Това са първите коментари на Реджеп Тайип Ердоган относно писмото на Тръмп от 9 октомври, в което освен всичко друго, той предупреди Ердоган да не е „твърд човек“.

Говорейки пред чуждестранни журналисти в Истанбул в петък, Ердоган каза, че Турция ще „направи това, което е необходимо“ по отношение на писмото „когато дойде време“.

Ердоган заяви: „Писмото на президента Тръмп, което не върви ръка за ръка с политическа и дипломатическа любезност, се появи в медиите. Разбира се, че не сме го забравили. Не би било редно да го забравим".

Турски войски и подкрепяни от Турция сирийски бойци започнаха офанзивата срещу кюрдските милиции в Сирия преди седмица. Това стана два дни, след като Тръмп внезапно обяви, че изтегля американските войски от граничната зона.

В медиите се появи и информация, че Ердоган е изхвърлил писмото на Тръмп в кошчето. В него американският президент го призова за прекрати офанзивата в Сирия.
Коментари: 0