ЕЦБ: Изборът на Тръмп трябва да бъде урок за Европа

Близо 1 млн. американци са подписали петиция с искане Хилари Клинтън да бъде обявена за президент на САЩ

ЕЦБ: Изборът на Тръмп трябва да бъде урок за Европа
200 ~ 1 мин. четене
"Изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ е важно събитие и урок за Европа, но е твърде рано да се определи дали ЕЦБ трябва да действа в името на стабилността на пазарите". Това заяви Беноа Куере, член на изпълнителния съвет на Европейската централна Банка, цитиран от Reuter.

"Това трябва да бъде урок за Европа – в свят, където изненадите се увеличават, Европа трябва да контролира съдбата си“, категоричен е Куере. 

"За да бъде Европа силна по отношение на сигурността и отбраната, тя трябва да има силна икономика. А за да бъде икономиката силна, трябва във всяка държава да се осъществят реформи, а Еврозоната да функционира по-добре", обясни той.

Куере добави, че нестабилността на пазарите трябва да се избягва, но засега възстановяването на Еврозоната набира скорост. 

Междувременно в САЩ започнаха масови протести срещу избора на Доналд Тръмп за президент. Повече от 860 хил. граждани подписаха петиция, че искат Хилари Клинтън да бъде обявена за президент на САЩ.

Доналд Тръмп обяви протестите като много несправедливи. "Имах много отворени и успешни президентски избори. Сега професионални демонстранти, подбудени от медиите, протестират. Много несправедливо!", написа Тръмп в профила си в социалната мрежа Twitter. 
Подкрепи Economic.bg