Евакуираха летище „Орли“ в Париж, има жертва

Специалните части са опразнили южния терминал заради стрелба

Евакуираха летище „Орли“ в Париж, има жертва

Парижкото летище „Орли“ беше евакуирано, след като на южния терминал избухна стрелба, съобщава Euronews.

Неизвестен мъж е бил застрелян след като се е опитал да вземе оръжието на войник, който е охранявал аеропорта. Въоръженият е опитал да се укрие в магазин на летището, преди да бъде застрелян от военните. При инцидента не е имало ранени, а мъжът вероятно е действал сам, съобщават френските медии.

„Потвърждаваме, че човекът, който се опита да отнеме оръжието на войник, е бил неутрализиран“, заявиха от полицията, отказвайки да дадат повече подробности.

Инцидентът се случва около 8:30 сутринта местно време (9:30 българско), когато се чуват изстрели в главната зала на южния терминал на летището, разказват свидетели. Антитерористи от специализирания отряд RAID са евакуирали целия терминал, като част от продължаваща операция за сигурност.

По-късно стана ясно, че мъжът е бил в списъка на радикализираните лица и няколко часа по-рано е участвал в престрелка в северната част на Париж, съобщиха френските власти.

Разположено на 13 км от Париж, летище „Орли“ е първото във френската столица. То беше основният авиационен хъб на Франция преди откриването на новия най-голям аеропорт - „Шарл де Гол“. Дори и в момента „Орли“ обслужва 30 млн. пътници годишно и се използва най-вече за вътрешни полети. 

Коментари: 0