Европейските пазари отчетоха понижения след срещата между Путин и Тръмп

Dow Jones нарасна с 0.18%

Европейските пазари отчетоха понижения след срещата между Путин и Тръмп
468 ~ 2 мин. четене

В първия търговски ден за седмицата акциите на гиганта Bank of America рязко поскъпнаха с повече от 4.3%благодарение на силните отчети за второто тримесечие, публикувани през деня. Целият финансов сектор записа силен ден. Индексът на 30-те сини чипа Dow Jones нарасна с 0.18% и приключи първия работен ден отново над психологическата граница от 25000 пункта. 

Технологичният NASDAQ обаче реализира загуби в размер на 0.26%, а широкият S&P 500 – с 0.10%. След края на търговията беше публикуван отчетът на видео-стийминг гиганта Netflix, чиито книжа записаха ръст от повече от процент по-рано през деня. Инвеститорите останаха силно разочаровани от малкия брой нови потребители на услугата и се очаква днес акциите да отворят със сериозен гап. Отново сред губещите бяха Caterpillar и Chevron. Преди старта на търговията BlackRock изнесе отчетите си и в края на деня акциите се понижиха с 0.62% до 503.96 долара. 

В Европа пазарите приключиха деня с понижения основно заради първата официална среща между Тръмп и Путин, на която руският държавен глава отрече Кремъл да е имал каквато и да било намеса в изборите за президент през 2016г. Британският FTSE отстъпи с 0.80% до 7600 пунка, а френският САС – с 0.36% до 5409. DAX обаче успя да финишира на зелена територия, добавяйки 0.16%. 

Автомобилният сектор беше под напрежение отново заради търговските притеснения. Deutsche bank поскъпна с повече от 7% след изнесени отчети. По-рано през деня ЕС застана зад Иран и отхвърли искането за изолация от страна на САЩ и е приет инструмент, с който европейските компании, работещи на територията на Иран, да бъдат защитавани от американските санкции. В крайна сметка за деня петролът претърпя значително понижение в цената. Лекият суров петрол поевтиня с 3.70% до 68 долара за барел, а сортът Брент – с 3.93% до 71.96 долара за един барел.

Подкрепи Economic.bg