Messenger идва с изцяло нова визия „много, много скоро“

Приложението ще има и тъмен режим

Messenger идва с изцяло нова визия „много, много скоро“

Снимка: БТА

4103 ~ 1 мин. четене

Facebook обяви цялостен редизайн на своята чат услуга Messenger. Новината бе съобщена по време на конференцията на разработчиците F8.  Промяната идва с обещанието да даде на потребителите възможност за много по-опростена и лесна работа. Стъпката e предшествана от години, в които компанията задушаваше приложението с различни функции като игри например. 

„Когато чатите, наистина искате просто и бързо преживяване“, каза изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг по време на откриването на F8. Именно от тази логика е бил воден екипът при преработването на Messenger. 
 
Вицепрезидентът на Facebook, отговарящ за Messenger, Давид Маркус каза, че дизайнерското освежаване предстои да се появи „много, много скоро“. От думите му стана ясно, че екипът работи по новата визия от началото на тази година. 
 
Според информацията новият Messenger ще разполага и с тъмен режим. 
 
Долната навигация ще бъде опростена до наличието на три раздела, фокусирани върху комуникацията. Иконите за включването на камера и видеочат остават в горния десен ъгъл на приложението, но всички изглеждат много по-аеродинамично и заоблено на вид. 
 
Мотив за пристъпването към този драстичен редизайн може да е и статистиката, показваща големия брой хора, мигрирали към Lite версията на приложението. Това вероятно е провокирало екипа да проумее, че има нужда от промяна в бъркотията, пише The Verge. 

Коментари: 0