Facebook дава нови възможности на блогърите

Чрез подобрената си услуга Notes, социалната мрежа стимулира по-обемните публикации

Facebook дава нови възможности на блогърите
184 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Най-голямата социална мрежа Facebook предприема сериозни ходове в издателския свят, а следващата й стъпка изглежда ще бъде в нещо, което наподобява блог платформа, пише The Verge.

Както отбелязва разработчикът Дейв Уинър, Facebook изглежда обновява старата си услуга Notes, превръщайки я в нещо, което изглежда като нейния отговор на  блог услугата Medium, създадена от основателите на Twitter Евън Уилямс и Биз Стоун.

Новите публикации, направени чрез Facebook Notes, са по-дълги, включват големи изображения, по-добре показан текст и по-ясно поле за заглавие.

„Ние тестваме актуализация на Notes, която да улесни хората да създават и четат по-дълги истории във Facebook”, заяви говорителят на социалната мрежа. Засега тестовете се извършват само от малка група хора.

Facebook Notes не е развивана от години. Преди време тя позволи на потребителите на Facebook да правят публикации, подобни на тези в блоговете на „стените“ си, но в крайна сметка това стана излишно, след като социалната мрежа увеличи броя на допустимите знаци за статусите. Notes все още не е изчезнала, но се изискват повече усилия за правенето на публикация. Освен това съобщението, създадено по този начин, не се различава особено от обикновения статус.

Тази актуализация предполага, че публикациите в Notes ще станат много по-видими. Facebook вероятно се надява, че може да накара хората да пишат по-дълги текстове в профилите си, които да се зареждат по-бързо през мобилните приложения.

Подкрепи Economic.bg