Facebook пуска услуга за видео поздрави

Потребителят избира приятел от списъка и посочва музикална тема, след което видеото се създава в автоматичен режим

Facebook пуска услуга за видео поздрави
3662 ~ 1 мин. четене
Социалната мрежа Facebook анонсира нова услуга, която ще позволява на потребителите на да изпращат картички на приятели и роднини. Услугата „Кажи благодаря" (Say Thanks) излиза в навечерието на Деня на благодарността, който се празнува в края на месец ноември.

Създаването на видео за конкретен приятел става на страницата Say Thanks във Facebook. Потребителят избира приятел от списъка и посочва музикална тема, след което видеото се създава в автоматичен режим. Преди споделянето на видеото потребителят може да определи кои от съвместните снимки да бъдат показани във филма и да напише персонално съобщение. Видеото се появява в дневника на потребителя, като приятелят е отбелязан, за да се публикува и в неговата страница.

Освен че свързва милиони потребители и ни бомбардира с реклами, Facebook периодично пуска и подобни по-емоционални функции - в края на 2012 г. се появи Year in Review, която генерира колаж от най-популярното съдържание на даден потребител през годината на базата на коментари, харесвания и т.н. Year in Review все още е достъпна така, че най-вероятно Say Thanks също ще остане като постоянна функция след края на празничния сезон.

Услугата е достъпна за потребителите на десктоп и мобилната версия на Facebook и е налична на английски, френски, немски, индонезийски, италиански, португалски, испански и турски.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg