Феновете на ЦСКА-София провалиха търга за емблемата

Представителят на \"ЦСКА 1948\" не бе допуснат до сградата, където трябваше да се проведе наддаването

Феновете на ЦСКА-София провалиха търга за емблемата
Насроченият за днес търг, на който трябваше да се продаде емблемата на фалиралия „ПФК ЦСКА“ АД, пропадна. Причината за това са феновете на новосформирания „ЦСКА-София“ – обединение между Литекс и Чавдар (Етрополе). Те не допуснаха до наддаването представителя на "ЦСКА 1948" – основният конкурент за придобиване на 31-те титли на истинския ЦСКА.

Още от сутринта в Борисовата градина започнаха да се събират най-верните поддръжници на Ганчев. Те бяха призовани на стадиона с публикувана снощи на клубния сайт CSKA.bg декларация под наслов "Да защитим емблемата". Организираната блокада на административната сграда свърши работа и срещу нея се оказаха безсилни дори органите на реда. Въпреки присъствието на стотина жандармеристи, живата верига успя да блокира пристигналия при извънредни мерки за сигурност член на УС на "ЦСКА 1948" Никола Газдов и той така и не успя да внесе своята оферта преди уречения краен срок - 14:00 ч.

В търга трябваше да участват общо четирима кандидати, заплатили задатъка в размер на 10% върху цената преди 17:00 ч. вчера. Необходимите 164 632,50 лв. бяха внесени от Ганчев, Газдов и две фирми - "Еко Депозит Сълюшънс" EООД и "Интегрис Лаб" ООД. По закон заради недопускането на един от участниците днешният търг трябва да бъде обявен за недействителен и да бъде проведен в близките дни на място, различно от ст. "Българска армия".

Синдикът Дора Милева, която отговаря за разпореждането с имуществото на фалиралото дружество обяви, че подава оставка заради огромното напрежение около търга.
Коментари: 0