Ferrari започва отново да набира скорост

Два нови спортни модела ще бъдат представени до края на тази година, въпреки пандемията

Ferrari започва отново да набира скорост

Снимка: Unsplash

Производителят на луксозни автомобили Ferrari понижи прогнозата си за тазгодишната си печалба в понеделник, след като стана ясно, че печалбата за второто тримесечие е спаднала с 60% поради въздействието на коронавирус пандемията.

Въпреки това поръчките на нови автомобили са „много силни“, заявиха от компанията, което изпрати акциите на Ferrari с 3.8% нагоре в края на търговията в понеделник, предава Reuters.

Главният изпълнителен директор Луи Камилери заяви, че поръчките през последното тримесечие са нараснали двукратно спрямо същия период на миналата година. Производителят на луксозни автомобили допълни, че продажбите му в цял свят през периода април - юни обаче са били засегнати от спирането на производството и значително по-малкото спонсорства и приходи от реклами.

Това доведе до 60% спад на коригираната печалба преди лихви, данъци, амортизация и амортизация (EBITDA) до 124 млн. евро през второто тримесечие, в съответствие със средната прогноза от 120 млн. евро от анализаторите, анкетирани от Reuters. Сега Ferrari очаква целогодишно коригирана EBITDA между 1.075 млрд. - 1.125 млрд. евро, като границите ѝ са стеснени спрямо прогнозата от месец май между 1.05 млрд. и 1.20 млрд.

Според анализаторите на Morgan Stanley предвид обстоятелствата резултатите от второто тримесечие са силни.

Ferrari, който произвежда високоскоростни модели като F8 Spider, хибрида SF 90 Stradale и най-продаваният Grand Tourer Portofino, заяви, че е ударен и от временното спиране на сезона на Формула 1, което доведе и до намален брой състезания.

Ferrari също така напредва със стратегията си за внедряване на нов модел в подкрепа на растежа и рентабилността, потвърждавайки, че два нови супермодела ще бъдат представени до края на тази година, въпреки пандемията.

Коментари: 0