Финландският гигант Cargotec наема още 170 души за офиса си в София

Четири компании получиха днес сертфикат за инвестиция клас \"А\"

Финландският гигант Cargotec наема още 170 души за офиса си в София

Финландската компания за техника за обработка на товари Cargotec ще разшири своя център за бизнес услуги в София. Инвестицията е за близо 1 млн. лв., като ще бъдат разкрити 172 нови работни места. Това стана ясно днес, след като компанията получи сертификат за инвестиция клас „А“.

Глобалния Център за бизнес услуги на компанията в столицата беше открит през 2018 г. Той е фокусиран в доставката бизнес услуги на световно ниво в областта на финансите, човешките ресурси, управлението на информация и снабдяването.

Днес заместник-министърът на  икономиката Лъчезар Борисов връчи общо пет сертификата за инвестиции издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Стойността на проектите е 83 млн. лв., като те ще разкрият над 500 нови работни места.

Инвестиционният проект на „Каолин” ЕАД, също получи сертификат за инвестиция клас „А“. Той е свързан с изграждане на предприятие за производство на продукти от индустриални минерали в гр. Дулово, обл. Силистра. Размерът на инвестицията възлиза на над  60 млн. лв., като се очаква да разкрие нови  120 работни места.

Проектът на „Никвец” ЕООД в сферата на хуманното здравеопазване е за района на град Сливен и е на обща стойност 11 млн. лв., като ще бъдат открити 40 нови работни места.

Друг проект, сертифициран за инвестиция клас „А“ е на „Търговска лига- Глобален Аптечен Център“ АД и е свързан с изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък“, гр. Бургас. Проектът е на стойност над 9 млн. лв. и ще открие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ получи инвестиционният проект на „Термо Про“ ЕООД за изграждане на център за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати за мобилен температурен контрол в Индустриална зона София-Божурище. Инвестицията в производство на промишлено хладилно и вентилационно оборудване възлиза на над 2 млн. лв.

Коментари: 0