FlixBus навлезе и във Великобритания

Компанията се завърна и на „жп сцената“ в Германия

FlixBus навлезе и във Великобритания

Снимка: FlixBus

FlixBus, най-големият доставчик на междуградски автобусни услуги в Европа, стъпва на територията на Обединеното кралство и Прибалтийските страни Естония, Латвия и Литва. Освен разширяването във Великобритания и Прибалтийските държави, FlixMobility също така рестартира железопътния си бизнес. От 23 юли FlixTrain вече оперира в Германия между Берлин и Кьолн.

Обединеното кралство е част от мрежата на FlixBus от 2 юли. Част от градовете в мрежата на компанията са Лондон, Бирмингам, Манчестър и Бристол като първоначално компаниятта ще предоставя около 200 пътувания седмично. В същото време FlixBus възстановява и услугите си до континентална Европа, свързвайки Лондон директно с градове като Амстердам, Париж и Брюксел.

От 16 юли FlixBus предлага ежедневни връзки от трите балтийски столици Талин, Рига и Вилнюс както и повече от 10 нови дестинации като Каунас и Пярну - популярна лятна дестинация в Естония. От самото начало се предлагат и нови международни връзки достъпни по направление Вилнюс – Берлин и Талин - Варшава.

„С облекчаването на ограниченията в много от европейските страни, хората отново ще искат да пътуват, за да видят семействата и приятелите си или пък да пътуват по работа. С нашите комплексни хигиенни мерки ние предлагаме пътуване на клиенти си, което е безопасно и в същото време удобно и устойчиво. През отминалата година усилено подготвяхме разширяването си във Великобритания и Прибалтийските държави и сега сме щастливи да обявим тези следващи стъпки в международното разрастване. Освен това партньорите ни са местни фирми – засегнати тежко от COVID-19, на които ще дадем тласък“, каза Андре Шваймлейин, главен изпълнителен директор на FlixBus.

През юни фирмата също така рестартира българските връзки и в момента предлага възможност за пътуване от София и Пловдив до градове в Германия, Австрия, Словения и Хърватия.

С разширяването на пътната мрежа и ситуацията около Covid-19 продължават да се прилагат комплексните мерки за хигиена и безопасност. Автобусите се дезинфекцират напълно след всяко пътуване и се проветряват. В момента качването и слизането става само през задната врата на автобуса. Безконтактното дигитално чекиране и наличният дезинфектант на борда са друга важна част от хигиенната концепция. Разстоянието за безопасност от 1.5 метра, което междувременно се превърна в стандарт, трябва да се спазва както в местата за изчакване на спирките, така и при качване и излизане от автобуса. Носенето на средство за покриване на устата и носа е задължително при качване и слизане и по време на цялото пътуване.

Коментари: 0