Фонд „Земеделие“ изплати 128 млн. лв. субсидии за площ

Изчисленията са извършени по индикативна ставка от 198 лв./хектар

Фонд „Земеделие“ изплати 128 млн. лв. субсидии за площ
5440 ~ 1 мин. четене
Държавният фонд „Земеделие“ изплати близо 128 млн. лв. на земеделските производители по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). От разплащателната агенция обясниха, че парите са преведени на фермерите, за които актуализацията на данни в Системата за идентификация на земеделски парцели (СИЗП) не беше приключила и не получиха плащания през декември 2016 г.

Изчисленията са извършени по индикативна ставка от 198 лв./хектар. Окончателната ставка по СЕПП ще бъде определена след актуализирането на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ на базата на подадените възражения и след изясняването на принадлежността на констатираните двойно заявени площи за Кампания 2016.

Напомняме, че всички кандидати по директни плащания могат да проверят резултатите от извършената кръстосана проверка спрямо проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2016 в сайта на ДФ „Земеделие“ - раздел Система за индивидуална справка по Директните плащания. Срокът за подаване на възражения изтича на 10 февруари 2017 г.
Подкрепи Economic.bg