Ford Motors и J.P. Morgan Chase отмениха участието си в конференция в Саудитска Арабия

Евентуалната причина е изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги

Ford Motors и J.P. Morgan Chase отмениха участието си в конференция в Саудитска Арабия
Председателят на Ford Motors Бил Форд отмени посещение в Близкия изток, включително планирано участие в инвестиционна конференция в Саудитска Арабия, заяви автомобилната компания, цитирана от Ройтерс.

Това е поредната подобна отмяна на участие във форума след изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги, който е в неизвестност от 2 октомври, след като влязъл в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Турция смята, че той е бил убит в консулството, а Саудитска Арабия отрича това.

Компанията не даде подробности за причините за решението на Форд, нито коментира дали фактор за това е безпокойство от изчезването на Хашоги.

Инвестиционната конференция в Рияд обикновено привлича директори на някои от най-големите компании и медийни организации в света. Форумът по-късно през октомври обаче се превръща в средство, чрез което тези фирми да изразят тревогата си от изчезването на Хашоги.

Главният изпълнителен директор на инвестиционната банка JP Morgan Джейми Даймън също отмени планираното си участие в инвестиционната конференция. Решението беше обявено от компанията, която не даде подробности за причините за него, нито коментира дали фактор за това е безпокойство от изчезването на Хашоги.

Водещи медии като Си Ен Ен, "Файненшъл таймс", "Ню Йорк таймс", Си Ен Би Си и "Блумбърг" вече се отказаха от конференцията
Коментари: 0