Френска компания създаде вино със златни частици за Brexit

„За тези, които искат да отпразнуват Brexit“, гласи описанието на продукта

Френска компания създаде вино със златни частици за Brexit

Снимка: Gold Emotion

Да се каже, че Brexit раздели Обединеното кралство, е направо подценяване. Ако страната действително напусне Европейския съюз, както е планирано - на 31 октомври, много хора вероятно ще удавят скръбта си в алкохол, пише CNN.

За тези, които искат да отбележат раздялата, френска компания, наречена Gold Emotion, вече създаде бутилка вино за отбелязване на Brexit в лимитирано издание, съдържаща 24-каратови златни люспи.

Украсена със знамето на Union Jack, заедно с думите "Brexit, правим история", бутилката съдържа искрящо френско шардоне.

Не е ясно как новите търговски отношения на Великобритания с Европа ще повлияят на митата за внос на алкохол, но в момента виното се продава на цена от £138 ($173), като версията розе се продава на цена от £148 ($185).

„За тези, които искат да отпразнуват Brexit“, гласи описанието на продукта в гравирани и номерирани бутилки, достъпно онлайн за „Празнуване на деня на Brexit“.

Gold Emotion предлага бутилки пенливо вино, заедно с други продукти като парфюмни бутилки и свещи, с добавени златни частици.

Бутилката с вино Brexit, създадена, за да отбележи „крайъгълен камък в британската история“, е може би най-противоречивият й продукт досега.

Оливие Почолюк, консултант по събитията в Gold Emotion, казва, че компанията е получила много запитвания относно бутилката Brexit, откакто тя бе разкрита миналата седмица, включително от френски бизнесмен, заинтересован да я купи за своите британски клиенти.

"Това е повече от Brexit. Това е нещо огромно в политически план и крайъгълен камък в британската история", казва той пред CNN Travel.

"Не бих се учудил, ако британските граждани празнуват с това вино, след като 31 октомври мине".

Според Почолюк стандартните бутилки от 24 карата на компанията обикновено се купуват за сватби, новогодишни тържества и големи бизнес сделки, така че защо не и по повод Brexit?

„Някои клиенти купуват нашите бутилки и ги държат като произведение на изкуството“, добавя той. "Това е нещо уникално - точно като самия Brexit".
Коментари: 0