Гари от 19 век украсяват пощенски марки

Пресъздаден е духът на гарите в Русе, Варна, Цариброд, София и Септември

Гари от 19 век украсяват пощенски марки
184 ~ 1 мин. четене

Сгради на стари гари от 19 век и локомотиви са изобразени на серия от четири пощенски марки, която бе пусната в употреба днес, от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев.

"През последните 40 години железопътната тема е една от най-търсените от колекционерите на пощенски марки у нас и в чужбина", каза по време на церемонията заместник-министърът. Той добави, че днешното издание се състои от четири пощенски марки и илюстрован плик. 

"Художничката Маглена Константинова ни връща повече от век назад – в зората на епохата на железницата", посочи още Гинев. На марките са изобразени локомотиви, които отдавна вече са част от историята. Пресъздаден е духът на гарите в Русе, Варна, Цариброд, София и Септември от края на 19 век.

Пощенските марки се отпечатват в тираж по 12 000 броя. По думите на заместник-министър Гинев, с поставянето на печат за пускане в употреба, те ще станат част от колекциите на филателистите и ще украсяват писмата, които изпращаме до своите близки и приятели.

Подкрепи Economic.bg