Гърция затвори границите си за коли над 1.5 т заради лошото време (обновена)

Не се пропускат автомобили през шест гранични пункта

Гърция затвори границите си за коли над 1.5 т заради лошото време (обновена)

Снимка: БТА

3365 ~ 2 мин. четене
Поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка нe се пропускат автомобили с товароносимост над 1.5 т през ГКПП "Кулата-Промахон", ГКПП "Илинден-Ексохи", ГКПП "Капитан Петко войвода-Орменион", ГКПП "Златоград"-"Термес”, ГКПП “Маказа” и ГКПП ‘Ивайловград”. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция “Гранична полиция”.

Границите се затварят по искане на гръцките власти. Движението на леки автомобили по българо-гръцките пунктове остава нормално. 

Днес у нас се очаква рязко застудяване. В Гърция също има издадено предупреждение за лошо време. Оранжев код е в сила за голяма част от южната ни съседка, като вниманието трябва да е повишено, заради очакваните валежи от сняг и опасност от поледици по пътните настилки.

По последна информация на МВР, гръцките власти ще пропускат всички автомобили от 13.00 ч. до 18.00 ч. днес през ГКПП "Кулата-Промахон" /товарните превозни средства над 1,5 тона ще бъдат спирани преди гр. Лариса, Гърция/ и ГКПП "Капитан Петко войвода-Орменион". Ограничението отпада и за ГКПП "Маказа" за времето от 14 до 18 часа. 

Поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка /обилен снеговалеж/, по решение на гръцките власти, към момента не се пропускат автомобили с товароносимост над 1,5 т през ГКПП "Златоград-Термес" и ГКПП "Ивайловград:. Трафикът е нормален за леки автомобили на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП "Кулата" е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

  • На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
  • На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
  • На границата с Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
  • На границата с Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Коментари: 0