GEFCO приключи поглъщането на GLT

Сделката ще доведе до подобряване на търговията между Европа и Мароко

GEFCO приключи поглъщането на GLT
560 ~ 1 мин. четене
Групата GEFCO, глобален участник в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, финализира придобиването на компания GLT, която е специализирана в транспорта между Европа и Мароко. Планираното придобиване бе обявено на 11 януари 2018 г., а покупката е получила одобрение от Европейския регулаторен орган.

Придобиването на GLT дава възможност на GEFCO да укрепи позициите и опита си в региона, като същевременно консолидира и разшири портфолиото си от клиенти, особено в автомобилния и модния сектори, както и при продажбите на дребно.

„Доволни сме от факта, че финализирахме придобиването на GLT. Повече от две десетилетия компанията GLT внася значителен опит в логистичните потоци между Европа и Мароко”, коментира Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO.

„Щастливи сме да посрещнем всички служители на GLT в групата GEFCO и очакваме с нетърпение да комбинираме нашето оперативно ноу-хау, за да създадем по-голяма стойност за нашите клиенти”, добави той.

Основана през 1998 г., GLT е призната за специалист в осигуряването на надеждни логистични потоци през Гибралтарския проток и е водещ оператор на входа между Алхесирас и Танжер. Компанията осигурява над 16 хил. преминавания годишно, със 75 камиона и 380 ремаркета.

GLT ще бъде изцяло собственост и управлявана от GEFCO Испания като специализирано бизнес подразделение за портал Европа – Мароко. Испанският филиал на GEFCO има повече от 30 години опит в областта на логистиката на високо ниво, със 700 служители и 5000 индустриални клиенти.
Подкрепи Economic.bg