ГЕРБ и ББЦ не се договориха за коалиция

Преговорите между партиите бяха прекратени преждевременно

ГЕРБ и ББЦ не се договориха за коалиция
Автор: Божидара Иванова
Разговорите между ГЕРБ и "България без цензура" бяха прекратени преждевременно заради противоположните позиции във вижданията на двете политически сили.

От ГЕРБ обясниха, че по време на преговорите не са получили представяне на политическа позиция, а сами лични мнения. "България без цензура не можаха да продължат разговора по същество, а ние се отнасяме сериозно към разговорите и имаме изисквания към представителите на партиите. Оказа се безпредметно да продължим тези разговори", заяви Румяна Бъчварова. 

По думите на Менда Стоянова в процес на разговорите е станало ясно, че двете партии са на коренно противоположни мнения по различни позиции и поради тази причина консултациите са били прекратени още на 4-та точка.

"Няма да има втора среща с ББЦ",  заяви Цецка Цачева. "Ние считаме, че задължителна приемственост между посланията по време на предизбораната кампания следва да изпълнява по време на мандата на новото НС”, допълни тя.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ обясни, че от "България без цензура” имат много програми. "Ние успяхме да установим от къде тръгваме, за да определим докъде стигнахме”, каза още Румяна Бъчварова.
Коментари: 0