Германия подготвя по-строги мерки преди празниците

Според правителственото предложение магазините трябва да затворят от сряда до 10 януари

Германия подготвя по-строги мерки преди празниците

Снимка: БТА

1112 ~ 1 мин. четене

Германия планира да затегне още повече мерките срещу разпространението на коронавируса в страната точно преди празниците. По-голямата част от магазините в страната ще затворят от сряда до 10 януари, според предложение на правителството, видяно от Reuters, което е представено по време на днешната среща на Ангела Меркел с лидерите на отделните провинции.

Ако мерките бъдат одобрени, то отворени ще могат да останат само супермаркетите, аптеките и банките. Училищата също се очаква да бъдат затворени до 10 януари, а работодателите ще трябва да организират така работата, че тя отново да е в режим на „хоум офис“.

Германия е в частично блокиране от шест седмици. Баровете и ресторантите са затворени, а на магазините и училищата е разрешено да работят. Отделни региони в страната вече наложиха по-строги ограничения заради нарастването на новозаразените.

Повече социални контакти в навечерието на коледните празници означава повишение на броя на случаите. Следователно е необходимо да се предприемат допълнителни мерки за ограничаване на контактите, се казва в проекта.

Подкрепи Economic.bg