Германия удължава срока за използване на изтекли лични документи

Включително за българи

Германия удължава срока за използване на изтекли лични документи

Германия удължава срока за използване на изтекли лични документи на чужденци, включително български граждани, до края на 2020 г. Стъпката е еднократна и е свързана с условията на пандемията от коронавирус, уточняват от Министерството на външните работи.

Българските лични карти и задгранични паспорти с изтекла валидност след 13 март 2020 г. ще бъдат признавани в Германия до 31 декември 2020 г. за вътрешно-държавни цели (продължаване срока на пребиваване). 

Припомняме, че във връзка с кризата от коронавируса през пролетта Германия обяви, че ще признава за валидни изтекли след 13 март 2020 г. български лични документи, с които сънародниците ни да могат да напускат страната напът за родината. Този срок изтича на 31 октомври, като след тази дата български граждани с изтекли лични документи няма да могат да пресичат германската държавна граница.

Документи могат да се подновяват в трите български консулски служби в Германия – към посолството ни в Берлин, както и в генералните ни консулства във Франкфурт и в Мюнхен.

Коментари: 0