Германия е все по-близо до сделка за спасяването на Lufthansa

Правителството в Берлин и Lufthansa може вече да са сключили принципно споразумение за спасителния пакет

Германия е все по-близо до сделка за спасяването на Lufthansa

Снимка: Unsplahed

804 ~ 1 мин. четене

Германия е съвсем близо до отправянето на официална оферта за спасяването на Deutsche Lufthansa AG, въпреки че преговорите за одобрение на сделката от Европейския съюз се бавят. Това посочват запознати с въпроса източници на Bloomberg.

Комитетът, който управлява германския Фонд за икономическо стабилизиране, ще проведе среща по-късно в понеделник, за да обсъди спасителен пакет на стойност 9 млрд. евро, посочва източникът на изданието. Срещата, която бе многократно отлагана през последните дни, е знак, че Германия е готова да финализира своето предложение, въпреки че ситуацията остава несигурна.

По информация на DPA правителството в Берлин и Lufthansa вече са сключили принципно споразумение за спасителния пакет, но не се посочват източници на информацията.

Правителството на германският канцлер Ангела Меркел е имало план да отправи официална оферта към превозвача още през уикенда, но преговорите между Берлин, Lufthansa и Европейската комисия бавят плановете, посочва един от източниците.

Времевата рамка, през която германското правителство да продаде евентуален дял в Lufthansa, е един от въпросите, който все още трябва да бъде изгладен, пише още Bloomberg. Рамката по спасителната програма стана известна миналата седмица. В рамките на плана германската държава ще стане най-големият акционер в компанията. 

Коментари: 0