Ограничителните мерки в София остават в сила поне още две седмици

Остава в сила забраната за работа на нощните заведения и вечерния час на ресторантите

Ограничителните мерки в София остават в сила поне още две седмици

Снимка: Economic.bg/Архив

612 ~ 1 мин. четене

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап в София продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание Софийският оперативен щаб, предава Столична община.

Учениците от 6. и 7. клас също преминават в обучение от разстояние в електронна среда. За тях мярката се въвежда от петък, 13 ноември, и се предвижда да остане в сила до 27 ноември.

На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове. 

Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние в електронна среда. Заболелите и карантинирани деца и ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780 човека.

Очаквано в сила остава за още две седмици и забраната за работа на нощните заведения - барове, клубове и дискотеки, както и въведения вечерен час заведенията - до 23:30 часа. Остава в сила и забраната за посещения на големи търговски обекти – молове – на лица под 18-годишна възраст без пълнолетен придружител. Гражданите над 65 години могат да се възползват от „зелените коридори“ в хранителните магазини между 8 и 10 ч.

Продължават проверките на СДВР, ЦГМ, Общинска полиция и Столичния инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят маски и спазват дистанция на обществени места. От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.

Подкрепи Economic.bg