Голямото пазаруване на гласове не е започнало, смята вицепремиерът Стефан Янев

Липсата на машинно гласуване не би опорочило вота

Голямото пазаруване на гласове не е започнало, смята вицепремиерът Стефан Янев
608 ~ 1 мин. четене

Към момента не е започнало голямото пазаруване на гласове, това е на МВР. Те са в подготовка и процес на взимане на адекватни мерки”. Това заяви в сутрешния блок на Нова тв служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев, който отговаря за организацията на предстоящите парламентари избори.

„Организацията на изборите е важна задача. Мерките, които се взимат, са в тази посока. Заели сме се с процеса. В координация сме както с Централната избирателна комисия, така и със всички структури и хора, които имат отговорност по организацията”, увери Янев.

Що се отнася до машинното гласуване и притесненията, че то може да се провали, военният министър заяви, че дори и да не се случи, това няма да е причина да се каже, че изборите са опорочени. „Ако няма машинно гласуване, нормалното гласуване с хартиени бюлетини дава достатъчно възможност да се изпълни предписанието на Конституцията за равни права при гласуване”, заяви вицепремиерът.

Той категорично отхвърли възможността да има връзка между конфликта на президента Румен Радев с предшественика му Николай Ненчев и проверката във военното министерство, установила нарушения при редица обществени поръчки.

Янев потвърди, че се познава с Радев и са служили заедно, но допълни, че „кой на кого е приятел – едва ли е толкова важно”, заяви Янев относно отношенията си с президента.

Попитан за отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов, вицепремиерът заяви, че мотивът за това решение е достатъчно обективен, е бил достатъчно обективна. „Използвал е влияние по отношение на назначения и кадруване в системата на МВР”, смята Янев. 

Подкрепи Economic.bg