Google дава на служителите си по $1000 за работа от вкъщи

Компанията ще отвори част от офисите си от 6 юли

Google дава на служителите си по $1000 за работа от вкъщи

Снимка: Unsplashed

3197 ~ 1 мин. четене
Google дава на служителите си, които работят от вкъщи по време на пандемията от COVID-19, допълнителни 1000 долара за покриване на разходите за оборудване, съобщи изпълнителният директор Сундар Пичай.

По-рано компанията обяви, че ще позволи на своите служители да работят от вкъщи до края на годината, което не означава, че тя се отказва от връщане към офисите. 

От 6 юли „ако приемем, че външните условия позволяват, ще започнем да отваряме повече сгради в повече градове“, пише Пичай в писмо до служителите. „Това ще даде възможност на работещите в Google, които трябва да се върнат в офиса - или които искат - възможност да се върнат на ограничена, ротационна основа", пише той. Според него до септември окол 30% от 115-те хиляди служители на компанията може да са на работа в офисите.

Ограничен брой служители ще бъдат помолени да се върнат на работа в офиса през тази календарна година и те ще бъдат уведомени до 10 юни, каза изпълнителният директор.

„За всички останали връщането в офиса ще бъде доброволно до края на годината и ние ви насърчаваме да продължите да работите от дома, ако можете“, каза той.

Допълнителните средства ще бъдат предоставени на тези, които изберат да работят от вкъщи, за да си закупят мебели и оборудване.
Подкрепи Economic.bg