Google излиза от пазара на таблети

Компанията премахна от сайта на Android секцията с моделите таблети, които произвеждаше

Google излиза от пазара на таблети
Технологичният гигант Google тихомълком излиза от бизнеса с таблети. Поне такива изводи можем да си направим, след като отворим страницата на мобилната операционна система Android. Там вече не присъства секцията „Таблети“. В петък тази категория устройства присъстваха като опция, но днес вече липсват.

Някои казват, че таблетите вече са на доизживяване като тип устройства. Макар че за други това изглежда доста пресилен извод, отчитайки продажби на 160 млн. таблета през 2017 г.

Google определено не успя да превърне Android в предпочитана платформа при таблетите, а потребителите предпочитат да купуват устройствата ба Apple. Сега има ясни индикации, че Google се насочва към устройствата с Chrome OS, които са основно от типа на нетбуците, пише TechCrunch.

Излизането от Google, разбира се, не означава, че с Android таблетите е свършено. Те все още се правят от производители като Samsung и много други. Но ако Google не ги продава, вероятно не ги определя като приоритет, що се отнася до функциите и поддръжката.

Доста по-ранен сигнал, че компанията не смята таблетите за перспективен продукт, беше фактът, че след Pixel C, пуснат през 2015 г., няма нови модели.
Коментари: 0