Google отряза Xiaomi от достъп до умните си устройства

Мярката е временна, докато проблемът не бъде отстранен

Google отряза Xiaomi от достъп до умните си устройства

Снимка: Xiaomi

14364 ~ 1 мин. четене
Google е спряла достъпа на клиенти с телефони на Xiaomi до умните си устройства като Nest Hub и до Google Assistant. Причината е бъг, хванат от потребител на Reddit  - неговата камера не работела, но той получавал на устройството си снимки от чужди умни камери на Xiaomi, съобщава 9to5google.

След това и други собственици на телефони от китайския производител са споделили за същия проблем.

Потребителите са публикували в Reddit няколко примера. Всички те притежават умни камери на Xiaomi, които са свързали със своите профили в Google.

Когато се опитват да се свържат с камерите, за да видят видеото от тях, някои потребители са получили снимки от камерите на напълно непознати за тях хора от други точки по света. Проблемът се проявява при комбинация от камера на Xiaomi, устройство като Nest или друго умно устройство на Google и приложението Mi Home на Xiaomi.

Google обяви, че е разбрала за проблема и работи заедно със Xiaomi, за да го отстрани. До тогава обаче интеграцията на услугите на Xiaomi в устройствата на Google е спряна.

Това означава, че устройствата от серията Mi Home няма да могат да работят с Google Home и другите подобни джаджи на интернет гиганта. Също така гласовият асистент Google Assistant няма да поддържа команди за тези устройства. 

Мярката е временна, докато проблемът не бъде отстранен. Засега обаче няма конкретен срок кога ще се случи това.
Коментари: 0