Google премахва програмата за родителски контрол на Chrome

Google заяви на своите потребители, че „отхвърля“ програмата, тъй като тя проправя път за нещо ново

Google премахва програмата за родителски контрол на Chrome
4682 ~ 1 мин. четене
От компанията Google са решили постепенно да премахнат програмата за родителски контрол в браузъра си Chrome считано от този петък. “Supervised Users”, което беше пуснато през 2013 г., представляваше програма, с която физически лица могат да контролират други потребители на Chrome (напр. техните деца), за да ограничат достъпа им до определени уебсайтове.

Google заяви на своите потребители, че „отхвърля“ програмата, тъй като тя проправя път за нещо ново.

„Ние научихме много през тези 4 години и получихме обратна връзка за това как можем да подобрим програмата за вас и вашите деца“, съобщава компанията в имейл до потребителите на програмата тази седмица. „Въз основа на тази обратна връзка работим върху нов набор от функции за надзор на Chrome OS, специално за нуждите на семействата“.

От 12 януари потребителите вече няма да могат да създават нови профили или да добавят нови потребители, а от 15 януари хората няма да могат да променят съществуващи настройки за контролираните потребители.

В мейлът компанията посочва и програмата Family Link, която позволява на потребителите да създават Google профили за деца. Тя работи за момента в Австралия, Ирландия, Нова Зеландия и САЩ.
Подкрепи Economic.bg