Google създаде нов вид безжични рутери

Устройството OnHub оптимизира използването на домашната Wi-Fi мрежа

Google създаде нов вид безжични рутери
216 ~ 1 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Американският технологичен концерн Google ще пусне на пазара рутер за безжичен интернет. Това ще е един от най-новите ходове на компанията, свързан с усилията й да се подготви за свързаните домове (Internet of Things) и да привлече повече потребители към своите услуги, пише Business Insider.

Цилиндричната форма на рутера е с вградени антени и носи името OnHub. Устройството може да бъде поръчано предварително за 199,99 долара от онлайн търговци, като Google Store, Amazon.com и Walmart.com.

Рутерът извършва сканиранe, целящо намирането на най-бързата в околността връзка, пише Google в блога си. Идеята е потребителите да могат да получават най-бърза скорост и достъп до интернет за най-тежките дейности по отношение на обмена на данни, като изтеглянето на съдържание и стрийминга на филми.

Актуализирането с най-новите функции и подобрения на OnHub e изцяло автоматично, както е и с браузъра Chrome и операционната система Android.

Пускането на рутера се случва броени дни след като компанията се преструктурира, създавайки Alphabet – холдингово дружество, обединяващо нейните многобройни филиали и разделя основния й бизнес с уеб реклама от по-новите й начинания, като например безпилотните автомобили.

Подкрепи Economic.bg