Горанов: Предизборните обещания на ГЕРБ не са бомбастични, а реално изпълними

Партията вече има нови приоритети

Горанов: Предизборните обещания на ГЕРБ не са бомбастични, а реално изпълними
3716 ~ 1 мин. четене

Предизборните обещания на ГЕРБ не са бомбастични, а съвсем реално изпълними за мандат от четири години. Това заяви Владислав Горанов - министър на финансите в подалия оставка кабинет „Борисов 2“, в предаването „Събуди се“ по НТВ.

Той поясни, че партията вече има нови приоритети. Според него двойното увеличение на учителските възнаграждения, както и повишението на размера на минималната и средната заплати са прогнози, а не обещания. „Хората започват да имат все по-високи претенции, особено живеещите в големите градове”, коментира Горанов. Той допълни, че, ако минималната заплата расте с по 10% на година, това няма да окаже негативен ефект върху икономиката и заетостта.

В сферата на образованието, освен да стимулира преподавателите, ГЕРБ планира и да наказва недобросъвестните родители.

„Ще има репресия от страна на държавата срещу майките и бащите, които по някакъв начин възпрепятстват децата си да посещават училище”, каза Горанов.

Той коментира и ветото на президента Румен Радев върху Закона за концесиите. „БСП накара държавния глава да върне закона”, заяви бившият финансов министър. Според него решенията за така наречените от Радев „вечни” концесии, за срок от 35 години, ще се взимат от Народното събрание.

Подкрепи Economic.bg