Горанов смени шефа на държавната финансова инспекция

Георги Начев от ДАНС ще смени Венцислав Георгиев, без да са обявени причините

Горанов смени шефа на държавната финансова инспекция
4358 ~ 1 мин. четене
Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Георги Начев от ДАНС за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Считано от днес, 7 ноември, предишният директор на агенцията Венцислав Георгиев е с прекратени директорски правомощия. Той все пак ще остане на работа в АДФИ, но на по-ниска позиция.

Министерството на финансите не дават информация защо е необходима тази смяна. За Георги Начев се казва, че е с 13-годишен професионален опит в областта на икономическата и финансовата сигурност на държавата.

През 2001 г. е завършил висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър" по специалност „Стопански и финансов контрол", а през 2002 г. и „магистър" по специалност „Публични финанси" в Стопанска академия „Д. А. Ценов" гр. Свищов. През 2008 г. е придобил образователно-квалификационна степен „магистър" по специалност „Право" в Югозападен университет „Неофит Рилски" гр. Благоевград.

През 2003 г. Георги Начев постъпва на работа в „Икономическа полиция" в РДВР-Плевен, а от 2006 година е служител в Национална служба „Сигурност" гр. Плевен. От 2008 година досега е работил в Държавната агенция за национална сигурност, като кариерно израства от експерт през началник на сектор до директор на специализирана дирекция.
Подкрепи Economic.bg