Градинката на „Кристал“ е завършена на 90% (снимки)

От утре започва ремонтът на ул. \"6-ти септември\"

Градинката на „Кристал“ е завършена на 90% (снимки)

Снимка: Facebook профил Дончо Барбалов

На 90% е приключен ремонтът на градината "Кристал", съобщи Столична община, след като днес зам.-кметът Дончо Барбалов провери ремонтните дейности, част от обновяването на зона 4 от центъра на града. В градината започна монтажът на парковата мебел. На алеите ще бъдат монтирани нови 43 пейки и кошчета.


Ремонтът в градината е приключен на 90%, положена е новата настилка и е монтирано ново осветление.

Скулптурата със сърничките е почистена и поставена на мястото ѝ, продължава реставрацията на чешмата. Монтира се самопочистваща се обществена тоалетна.


В градината е изпълнена нова поливна система, извършена бе подмяна на горния почвен слой с 5 см нов хумус, като оформилият се във времето релеф с денивелация на терена е запазен. Засадени са 11 иглолистни и 41 широколистни фиданки, над 700 храсти и 900 цветя, както и жив плет. Предстои да се поставят разпръсквателите на поливната система.

Градината пред Военния клуб е декларирана като групов паметник на градинското и парковото изкуство през 1988 г.

От утре - 20 февруари 2019 г., във връзка с обновяването на Зона 2 от центъра на града започва работа и по ул.„6-ти септември“ в участъка между ул. „Аксаков“ и ул. „Славянска“, където ще бъдат обновени настилките. Първо ще се работи по пътното платно, което ще бъде с гранитни павета, а тротоарите ще останат свободни за придвижване на пешеходци. След това ще бъде подменена настилката и на тротоарите, която ще е от бетонови павета. 


Предвижда се ремонтът да продължи до 15 април 2019 г., ако времето позволи. За този период се въвежда временна организация на движението на моторни превозни средства и се закриват 16 места в „синя зона“ в този участък. Кръстовището на ул. „Славянска“ и „6-ти септември“ ще е отворено за автомобили.

Коментари: 0